NVLU

De nieuwe verkeersleidingspost in Utrecht voor ProRail kent een gevel van corten stalen lamellen.

Het nieuwe gebouw heeft, door de vaste zonweringslamellen aan de buitenzijde, op het oog een dubbele schil. Er is gekozen voor lamellen in cortenstaal dat zijn roestbruine kleur een robuuste uitstraling heeft, passend in een industriële omgeving. Doordat de zonweringslamellen aan de noordzijde van het gebouw vlak zijn en aan de overige zijden, richting het zuiden steeds steiler staan, lijkt het alsof het in beweging is wanneer je met de trein langs het gebouw rijdt. De steeds veranderende vorm geeft een dynamisch effect. Het binnenklimaat wordt op een duurzame wijze gerealiseerd. Oriëntatie van de seinzaal, het gevelontwerp, drievoudig glas, hybride koelmachines en een energiedak dragen bij aan een comfortabele werkomgeving met veel daglicht.


Benieuwd naar de mogelijkheden

CorTen staal, rond gewalst